• Geschiedenis

  Hoe het allemaal begon

  We spreken over het jaar 1972. Voetbal was in die tijd een ideaal tijdverdrijf. Iedere jongen / man deed wel aan voetbal. Zo ook in en rondom Lepelstraat. Voetbal was zo populair dat wanneer het voetbalseizoen was afgelopen er altijd nog een zomeravondcompetitie achterop werd gespeeld. Dit wilde eigenlijk niet meer zeggen dat alle cafés uit de regio een eigen team formeerde en dat er dan 2 avonden in de week gezellig gevoetbald werd.

  Zo had "de Marjola Bar" ook een eigen team en de vrouwen en vriendinnen van dat toenmalige herenteam sloegen geen wedstrijd over om hun mannen aan te moedigen. Na dit zo weken gedaan te hebben en gepraat te hebben met tegenstanders -vrouwen kwamen de dames op het idee als ze ’s avonds toch buiten waren ze net zo goed tegen elkaar konden voetballen waren ze ook eens fanatiek bezig. Zo gezegd zo gedaan en in 1972 speelde de dames dus hun eerste wedstrijden

  Trainers waren Sjaan van Elzakkers en Suus Jochems. Masseur Jan van Loon.

  En het clublokaal werd natuurlijk cafetaria "de Marjola Bar"

  Tegenstaanders : (waren allemaal vriendschappelijke duels )
  Lapondo Girls, Sc Welberg, Karrewiel, VVC, Adleedjes Girls, Zeelandia, Oudenbosch, Huybergse trappers, Roosendaal 1 en 2 en SVW.
  En alleen de Huybergse trappers bleken in staat om de Marjola’s te verslaan

  Lidmaatschap KNVB

  Nadat de zomeravondcompetitie afgelopen was , begonnen de dames na te praten over hun wedstrijden en leuke anekdote’s volgden. Ineens kwam het hoge woord eruit ?? zouden we niet écht gaan voetballen bij de KNVB!?! Na enig gepraat en vergader over en weer viel de beslissing. De Marjola Girls werden officieel een vereniging. De naam van de bar Marjola werd gewoon meegenomen (Marjola staat voor de eigenaresse Martha en haar dochter Jolanda) het woordje Girls werd er aan toegevoegd en zie daar, de naam MarjolaGirls was geboren. Na een vergadering werd Nel Franken ?? Luyks gekozen als voorzitter . Penningmeester werd Nel Luyks- van Tillo en als 3de bestuurslid werd daar aantoegevoegd Adrien Clarijs ?? van Tryen .

  Op 22-2-72 werden we officieel lid van de KNVB en daardoor een echte vereniging die ook in competitie verband aan de slag moest . 26-03-1972 was het zo ver de allereerste wedstrijd en wel thuis tegen Sc Welberg met scheidsrechter A.J.M. Spek einduitslag 1-2